EUNITE X SPACE

Verbindende Perspectieven op Europa door Kunst

Welkom bij EUNITE X SPACE! Wij zijn een groep van acht studenten van het internationale programma "SPACE" van VIVES, dat de sociale en artistieke vakgebieden combineert.

Onze missie is het bevorderen van burgerparticipatie, met speciale aandacht voor ondervertegenwoordigde groepen. Om dit te bereiken verzamelen we diverse perspectieven op de vraag: "Wat betekent Europa voor jou?". We voeren interviews met experts en burgers van Kortrijk en zoeken contact met een breed scala aan organisaties en individuen om een uitgebreide vertegenwoordiging van stemmen te waarborgen.

De verzamelde antwoorden, samen met onze diepgaande kennis van Europa, worden omgezet in boeiende kunstwerken. Deze kunstwerken worden strategisch tentoongesteld in heel Kortrijk en verkennen elk een uniek thema. Van "Vrouw zijn in Europa" tot "Identiteit" en "Verbindingen in heel Europa", bieden onze kunstwerken inspirerende inzichten in verschillende aspecten van de Europese ervaring.

Sluit je in juni bij ons aan voor een rondleiding door Kortrijk, waar we trots deze inspirerende kunstwerken aan het publiek zullen presenteren. Door diverse perspectieven samen te brengen, heeft ons project tot doel dialoog en begrip te bevorderen, terwijl we actieve burgerparticipatie stimuleren.

Maak je klaar om de rijke verscheidenheid van Europa te verkennen via kunst. EUNITE X SPACE viert de kracht van verbinding en vormt zo een inclusieve toekomst voor Europa.