EUNITE X SPACE

Verbindende Perspectieven op Europa door Kunst

EUNITE x SPACE is een groep van acht studenten van het internationale programma "SPACE" van VIVES, dat sociale en artistieke vakgebieden combineert.

Ze kregen binnen het Europese project EUNITE de opdracht om burgerparticipatie te bevorderen, met speciale aandacht voor ondervertegenwoordigde groepen. Om dit te bereiken verzamelden ze gedurende 8 weken diverse perspectieven op de vraag: "Wat betekent Europa voor jou?". Ze deden interviews met experts en burgers van Kortrijk en zochten contact met een breed scala aan organisaties en individuen om een uitgebreide vertegenwoordiging van stemmen te waarborgen.

De verzamelde antwoorden, samen met hun diepgaande kennis van Europa, zetten ze om in boeiende kunstwerken. Deze kunstwerken werden strategisch tentoongesteld in heel Kortrijk en verkenden elk een uniek thema. Van "Vrouw zijn in Europa" tot "Identiteit" en "Verbindingen in heel Europa". De kunstwerken boden inspirerende inzichten in verschillende aspecten van de Europese ervaring.

Eind juni kon je ook deelnemen aan een rondleiding door Kortrijk langs de inspirerende kunstwerken. Door diverse perspectieven samen te brengen, heeft het project tot doel dialoog en begrip te bevorderen, terwijl ze actieve burgerparticipatie stimuleerden.

EUNITE X SPACE viert de kracht van verbinding en vormt zo een inclusieve toekomst voor Europa.

Download de publicatie