Call: Onverwachte ontmoetingen

Deze projectoproep is afgesloten, bekijk hier onze andere projectoproepen.

De nood aan spontaniteit en verbondenheid is nog nooit zo groot geweest.  We zoeken via deze projectoproep dan ook actief naar projecten die onverwachte ontmoetingen tussen mens, omgeving en/of organisaties stimuleert. Welke rol kan kunst en creativiteit hierin spelen?  

Durf2030 nodigt organisaties uit om samen te werken en met deze oproep aan de slag te gaan. Via het DURFFONDS kan je maximum 7500€ aanvragen voor je project.  Extra middelen kan je zelf bijdragen of je kan nog extra middelen ophalen door een Growfunding campagne op poten te zetten. Dit wordt intensief begeleid door Growfunding en DURF2030.  

Het totale budget dat DURF2030 voorziet voor deze oproep is 15.000€. Projecten indienen kan t.e.m. 15 november 2023.

Welke projecten komen in aanmerking?  

  • Je project zet in op spontane ontmoetingen.  Op welke manieren en waar kunnen we ervoor zorgen dat contacten vlotter verlopen?  Hoe kunnen we het individuele even achter ons laten?   
  • Je zet kunst of creativiteit in als tool. Dat kan gaan van een andere, meer creatieve manier van denken tot het betrekken van kunstenaars bij je project. Toon dit ook aan in je projectvoorstel.
    Projecten die op andere manieren spontante ontmoetingen beogen, passen misschien beter bij de oproep Burgerbudget van Stad Kortrijk.  
  • Je zoekt actief (al dan niet samen met DURF2030) naar partners, waarvan minimum 1 professionele organisatie, die je project helpen realiseren. We selecteren enkel projecten die inzetten op een cross-sectorale samenwerking. 
  • Je project vindt plaats in Kortrijk en/of deelgemeenten. 
  • Je project is gedurfd: denk out of the box en buiten de dagelijkse werking.

Wie kan indienen op deze oproep?  

Organisaties of verenigingen die zelf een project kunnen uitwerken en realiseren. DURF2030 kan communicatief ondersteunen en partners helpen zoeken, maar voor de effectieve realisatie van het project ben je samen met je partners verantwoordelijk.  Individuen verwijzen we door naar het jongerenproject of de open oproep van DURF2030.  

Hoe dien je een project in?  

Stap 1

Je hebt een idee? Schrijf je in voor een DURF Coffee of Apéro en stel je idee voor aan enkele mensen uit het DURF netwerk. Je krijgt hier direct feedback waarmee je je idee kan verfijnen en een projectvoorstel kan indienen. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij de uitwerking van je idee is deelname aan een DURF Coffee of Apéro een must.

Stap 2

Na dit feedback moment werk je het project volledig uit (timing, budget, aanpak)? Je hebt de juiste partners, samenwerking opgezet? Dien je project in t.e.m. 15 november 2023 via het online formulier.  De DURF stuurgroep beoordeelt op basis van je voorstel of het project in aanmerking komt.  

Dien je project hier in

Stap 3

Je hoort uiterlijk op 15 december 2023 of je project geselecteerd werd.  

Stap 4

Wil jij met je project meer budget ophalen met een Growfunding campagne? Hiervoor volg je 2 workshops van 3u bij Growfunding. De data bepalen we in functie van jouw projecttiming. Dit is volledig gratis, maar wel verplicht als je extra middelen via Growfunding wilt ophalen.    

Meer informatie nodig of vragen?

DURF2030 gaat actief op zoek naar nieuwe experimenten, ideeën, samenwerkingen om op die manier het culturele landschap te helpen vormen en ontwikkelen. Experimenten worden opgezet, ondersteund en gecapteerd met als doel om te leren. DURF doet dit door projecten bottom-up te laten groeien (jongerencall, vrije call), maar ook door actief inhouden te benoemen en rond deze thema's te werken (Projectcall 2023 Onverwachte ontmoetingen).

Aarzel niet om ons te bellen of mailen voor meer uitleg over deze projectoproep. Wij bekijken met plezier of je idee verder ontwikkeld kan worden.