Over DURF2030

Contacteer ons

WAAROM: Met DURF en verbeelding de toekomst tegemoet

DURF2030 geeft regio Kortrijk het duwtje in de rug om te experimenteren met sociale verandering. DURF doet verbeelden en helpt verbinden, om zo een community te bouwen die droomt van en bouwt aan een samenleving die beter samenleeft. Voor elke bestaande en toekomstige generatie.

HOE

Door SAMEN te werken aan een gemeenschappelijk doel/uitdaging. Wij als inwoners, ondernemers, jongeren, kunstenaars, verbinders en veranderaars met een creatieve mindset gaan samen aan de slag. We doen dit cross-sectoraal, via vernieuwende partnerschappen.

vb DURF WERKT: wat als onderwijs, ondernemers, kunstenaars, beleid, sociale partners samen experimenten opzetten voor meer werkgeluk in onze regio.

Door kunst en creativiteit als tool in te zetten, doorbreken we vaste patronen en zetten onze verbeeldingskracht en vindingrijkheid in voor een positieve impact. 

Door te DOEN en te DURVEN: concrete projecten, vele kleintjes, maar ook grotere gezamelijke projecten (zoals DURF WERKT, Culturele Hoofdstad 2030) vormen samen een versneller naar de toekomst die we durven dromen. We zien dan ook Culturele Hoofdstad als een vliegwiel naar de toekomst. Concrete experimenten omdat we geloven dat door te doen, te proberen je het meeste leert. Falen en tijd zijn essentieel onderdeel van dit avontuur. 

Door in te zetten op de lange termijn, in functie van onze kleinkinderen, ver voorbij 2030. Er is tijd nodig om samenwerkingen sterk te maken, elkaar te leren begrijpen om te komen tot duurzame impact. 

WAT

DURF is een experimenteerruimte en samenwerkingsmodel in regio Kortrijk waarbij zoveel mogelijk mensen samenwerken aan creatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Een ecosysteem van durvers en doeners dat werkt vanuit vertrouwen en vrijheid, eigenaarschap en innovatie, respect en betrokkenheid, durf en plezier. 

DURF is een community waar je kansen krijgt om te groeien, om zelf een project in handen te nemen, waar je wordt gestimuleerd, geïnspireerd en ondersteund. Iedereen speelt zijn eigen rol en is een actor van verandering. 
vb DURF coffees en apero’s, Growfunding ondersteuning, Tuinesië en Ecopolis als inspiratie dagen, ….

DURF is een veelheid van experimenten die werken rond concrete uitdagingen met een blik op de toekomst. vb rond de toekomst van werk, mentaal welzijn, zorg voor de natuur, …
vb Project Werkgenegenheid:

DURF is een avontuur, een meanderend parcours, met tussendoor kleine en grote resultaten. 

vb al een 50 tal projecten zijn uitgevoerd of in wording in onze regio, we groeiden van 6 partners bij de opstart naar 54 partners die resulteren in 250 actoren voor verandering.

DURF is ook een mindset, die als een microbe uitdient in de regio, die goesting geeft om zelf de toekomst vorm te geven. DURF JIJ OOK?

Wie is DURF2030?

Diverse organisaties en individuen uit verschillende sectoren bundelen de krachten. Dit zijn de durvers en doeners.

AJKO, Designregio Kortrijk, Howest, kunstencentrum BUDA, Next Festival, Quindo, Schouwburg Kortrijk, Streekfonds West-Vlaanderen, Vives, Avansa, Stad Kortrijk, ACV, VOKA, Vandewiele, De Stroate, KULAK, WAAK, Mex United, W13, Antigone, Logo Leieland, Refu Interim, Focus Advertising, Growfunding, Koalect, Innowiz, Chemisch Circus, Den Draad, Lux Festival, Zuidwest, Jongerenatelier, Kannsa, Rhizo, FMDO, De Heerlijkheid van Heule, AHA Academie Harelbeke, BUSO De Hoge Kouter, Bolwerk, Ponyvalent, Tuin van Adem en Eten, CLW Kortrijk, Het Pakhuis, ...

Doe je mee?

Wil je ook partner zijn in dit platform om mee te denken en vooral mee te doen?

Neem contact op!

Investeer je mee?

Het DURFFONDS geeft de durvers de middelen om de 2030 impactprojecten te realiseren. Samen met alle investeerders beslissen we op welke projecten het fonds zal inzetten.

Het DURFFONDS werd opgericht onder de vleugels van Streekfonds West-Vlaanderen (van de Koning Boudewijnstichting). Elke donatie is fiscaal aftrekbaar. Contacteer ons als je wilt doneren.

Wil je graag een specifiek project ondersteunen? Dan kan je projecten die een deel van hun middelen via crowdfunding ophalen, direct ondersteunen. Alle projecten bedenken ook originele rewards voor elke donateur. Growfunding is onze partner voor alle crowdfunding-campagnes. Bekijk hier de projecten die reeds een Growfunding campagne deden. Voor de huidige projectoproep rond gedragsverandering investeert het DURFFONDS maximum €2000, maar je kan dat bedrag aanvullen door een Growfunding campagne op te zetten.