VER weven VER wonderen

VERweven VERwonderen wil verbinding stimuleren. Daarom nodigen ze alle buurtbewoners uit om deel te nemen aan de collectieve creatie van een groots wandtapijt. Eén voor één weven ze mee en dragen zo individueel bij tot een gemeenschappelijk kunstwerk.

Ze willen een spontane ontmoeting creëren tussen mensen ongeacht afkomst of leeftijd. Ze merkten dat onze samenleving vandaag is gekenmerkt door vele vormen van eenzaamheid en isolement. Daarom nodigen ze burgers en buurtbewoners uit om deel te nemen aan de collectieve creatie van een groots wandtapijt. Eén voor één weven ze mee en dragen zo individueel bij tot een gemeenschappelijk eindresultaat. Het vervaardigde tapijt krijgt een prominente plaats in de buurt en vervelt tot een nieuwe ontmoetingsplek.

VERweven Verwonderen gaat deze zomer op toer in Kortrijk. Het weefgetouw zal een weekend lang aanwezig zijn op drie verschillende speelplekken. Op het einde van elk weekend schenken ze het wandtapijt aan de buurt en laten zo een spoor achter van het project. Voor het project werken ze samen met diverse partners: PTI Kortrijk, Museum Texture en Jongbloed - de jongerenwerking van Bolwerk

Heb je een oude t-shirt die je een nieuw leven wil geven? Bloemen die gaan verwelken? Een oude halsketting? Breng het mee en verwerk het in het wandtapijt! 

Ze nodigen namelijk de bezoekers/wevers uit om - als die dat willen - zelf materiaal mee te nemen. Op die manier voeg je een extra, persoonlijke dimensie toe aan het project.   

Met de opbrengst van de Growfunding bekostigen ze het weefgetouw, transport naar de speelplekken, begeleiding van de installatie, aankleding, het ontwerpen en drukken van promomateriaal,...

Steun dit project

De Durvers

Lisa Debeerst, Bolwerk en Jongbloed

Contacteer Lisa