Stappenplan projectoproep

DURF2030 lanceert een aantal keer per jaar een thematische oproep voor projecten. De deadline voor de oproep rond natuur en welzijn is voorbij. In april/mei wordt de volgende oproep gelanceerd.

Samen met Growfunding organiseren we vlak na de lancering een infosessie waarbij je meer info krijgt over de oproep, hoe je een project indient en hoe we je verder ondersteunen bij het realiseren van je project. 

 1. Je hebt EEN IDEE dat beantwoordt aan de oproep.

 2. Je vult het formulier in en het DURF team bekijkt of je idee voldoet aan de criteria en de oproep.

 3. Tijdens een DURF Coffee of DURF Apero stel je je idee voor en je krijgt feedback van mensen uit de DURF community.

 4. Je verfijnt je idee tot een heus project en dient het in vóór de deadline via een formulier dat het DURF team je doorstuurt. 
   
 5. Een jury selecteert de projecten die gerealiseerd kunnen worden en voor Growfunding in aanmerking komen. 
   
 6. Je neemt deel aan 2 workshops van Growfunding. Daarin krijgt jouw project concreet vorm, je vergroot je netwerk en leert hoe je een crowdfundingcampagne kan opzetten. Deze zijn verplicht om met crowdfunding te starten.
   
 7. Kort daarna gaat je campagne online op de Growfundingwebsite.   
   
 8. Na 1 à 3 maanden sluit je je crowdfundingcampagne af, je krijgt je budget op je rekening en kan het vanaf nu zelf beheren. Behaal je het vooropgestelde budget niet, dan worden de donaties teruggestort naar de donateurs. 
   
 9. Je kan eindelijk van start gaan met je project. Naast je eigen communicatie-acties, zetten wij jouw project op de website van DURF2030 en promoten het via onze sociale media kanalen. 
   
 10. Je vergeet je growfunders niet en zorgt ervoor dat ze op één of andere manier deel uitmaken van je project (dit wordt bepaald in de workshops van Growfunding).
   
 11. Voor, tijdens en na je project hou je de impact die je maakt in het oog. Dit kan op vele manieren: maak foto's, video's, doe interview met deelnemers, hou een blog bij,... 
   

Nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren.

Bekijk hier de eerste infosessie van Growfunding. De oproep rond natuur en welzijn is afgesloten, maar de info over crowdfunding en DURF2030 blijft relevant.