Studio 8930

UitDeMarge vzw werkte in Menen vanuit het jeugdopbouwwerk al enkele jaren met jongeren rond muziek (teksten schrijven, studiomateriaal verzamelen, workshops geven en eigen teksten opnemen op beats). De nood naar een vaste fysieke stek was groot. 

In de zomer van ‘22 werd een studio-unit (container) geplaatst nabij Cultuurcentrum De Steiger in Menen. STUDIO 8930! werd geboren. 

Binnen Studio 8930! krijgen jongeren de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Letterlijk via de creatie van hiphop maar ook figuurlijk via hun songteksten.

Wat betekent Studio 8930! ? 

De interesses van de jongeren liggen in het schrijven van eigen teksten, luisteren naar verschillende beats, elkaar muzikaal inspireren en uitdagen.  Ze maken in alle creatieve vrijheid hun eigen muziek. Momenteel is dat hiphopmuziek, een genre dat leeft in Menen.

Studio 8930! is uitgegroeid tot een safe space voor hen, zonder voorwaarden te bepalen. Een container, letterlijk naast het cultuurcentrum is daarbij de ideale eerste stap om openheid te creëren in de fysieke nabijheid van het cultuurcentrum.

Wie neemt deel?  

Studio 8930! werkt met een kerngroep van jongeren die op hun beurt heel wat (niet georganiseerde) jongeren uit de stad laten participeren. Ook op andere manieren buiten het exclusief maken van hiphop. Enkelen nemen er zelf verantwoordelijkheden op en doen dat samen met jeugdopbouwwerker Robbe. 

Betekenis van #dngzzwbp 

Samen met enkele geluidstechnici van het Cultuurcentrum werd gezocht naar geschikt materiaal om meer kwalitatieve ondersteuning te kunnen bieden. 

De aankoop van professioneel studiomateriaal was een belangrijke stap voor de verdere werking. Verder zal worden ingezet op begeleidende workshops om in te spelen op de noden die ze zelf aangeven. 

Partners 

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: