Holly wordt CEO

Tableau met beeld en tekst

Artiest over de (werk)vloer

Holly’s region, een langlopend project van artiest An Verstraete, vestigt zich 2 weken in de refter van WAAK. Daarin gaat An de uitdaging aan om te experimenteren op de werkvloer, Holly wordt CEO. Tussen en tijdens de pauzes gaat ze er met haar eigen werk aan de slag, in de hoop zo de verbeelding van passanten te prikkelen. Daarmee brengt ze haar artistiek werk tot bij de mensen, iets dat veelal in de omgekeerde richting gebeurt.

Artistieke interventies

Via tableaus met papier, piepschuim en knipsels maakt Holly mini-scènes die verhaal op gang brengen. Ze werkt met wat haar inspireert, maar even goed met wat rond haar gebeurt. Zo kunnen gesprekken rond het atelier ook input leveren voor haar werk. Holly is daarin een alter-ego, een figuur tussen het publiek, tussen fictie en realiteit.

De artistieke interventies onderbreken de dagelijkse routine en doen passanten letterlijk even een pauze nemen. De nieuwsgierige blikken kunnen dichtbij komen, een blik werpen op het werk en het atelier. Wie wil kan in gesprek gaan, eerder afwachtende persoonlijkheden kunnen comfortabel op een afstand bekijken wat er allemaal beweegt.

“Net zoals initiatiefnemer DURF2030 brengt WAAK als maatwerkbedrijf verschillende werelden samen die veraf van elkaar staan. We zijn ontzettend trots dat we ook de artistieke wereld in ons bedrijf kunnen binnen brengen. Als je ziet hoe onze maatwerkers erop reageren, dan weet je dat het project nu al zeer geslaagd is”
Tim Vannieuwenhuyse, Algemeen Directeur van WAAK
Mensen aan tafel

WAAK

In WAAK werd al snel de ideale partner gevonden die vol enthousiasme klaar stond om een artiest als An te ontvangen. Als maatwerkbedrijf creëren ze al jaren duurzame jobs voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door Holly’s region een plek te geven in hun bedrijf, maken ze van een artiest voor even een betaalde werkkracht die tijdens vaste werkuren aan de slag gaat op een vaste plek. Iets wat voor veel artiesten een ongewone structuur is. Dit experiment zet daarmee in verschillende richtingen iets in beweging.

AFTERMOVIE

Chemisch Circus zorgde voor een mooie terugblik op de residentie. Wil je een beter beeld krijgen van wat het project inhield, bekijk dan zeker de video!

Voortraject

Holly wordt CEO is één van de experimenten die voortvloeit uit het DURF Werkt-traject, ondersteund door DURF2030. Daarin dachten een heleboel mensen uit verschillende sectoren mee na over de toekomst van werk. Wat zijn de uitdagingen van vandaag en hoe willen we daar morgen mee aan de slag gaan? Vanuit die verschillende blikken werd steeds meer naar concrete experimenten toegewerkt, waarvan ‘Holly wordt CEO’ nu één van de uitkomsten is.

Dit ganse traject voedt ook mee de bodem van de Kortrijkse kandidatuur voor Culturele Hoofdstad 2030.

Meer info over DURF WERKT