Foert Fest

Mensen rond vuurkorven

Cie Foert palmt het Textielhuis 2 dagen lang in met hun mini-festival, Foert Fest. Ze boksten een gevuld programma ineen waarmee ze op 2 en 3 december jonge artiesten in de kijker zetten.

Ze verwarmen het publiek met een gezellige winterbar en allerlei optredens . Van poëzie, spoken word tot jazz, alles kan. Ze geven bewust een podium aan jonge artiesten die vaak nog op zoek zijn naar speelkansen en een podium. 

De organisatie van FoertFest is volledig in handen van de jongeren. Er zijn verschillende werkgroepen opgericht waarin de jongeren zelf over de hele werking kunnen meedenken en beslissen (van financiën, tot promotie, infrastructuur, techniek..).

Cie Foert wil opnieuw een plek zijn waar jongeren hun creatieve ei kwijt kunnen, een gezelschap waarbij mede-eigenaarschap heel belangrijk is en waar iedereen wordt betrokken bij het reilen en zeilen van het gezelschap. Een gezelschap voor en door jongeren waar er vriendschappen worden gesmeed en waar de connectie onderling heel belangrijk is.

Bekijk het programma Bestel je ticket!

Groep jongeren voor oranjerie

LINE-UP

ZATERDAG 2 DEC

✨pintjes, power-vrouwen & plaatjes party ✨

19u00 - deuren open
20u00 - Jip en Emma
21u15 - Lou Rain
22u30 - DJ Haren In De Wind

ZONDAG 3 DEC

✨koffie, cake & kaarslichtconcerten ✨

14u00 - deuren open
14u45 - Mák & Tack // The Hot Swing Collective (poëzie & jazz)
16u30 - Bwana
18u30 - Anne-Lien

Cie Foert watte? Lees hier zelf hoe ze zich definiëren!

podium in tuin

Wij zijn Foert,

Ferm Overweldigend en Raar Tot op zekere hoogte.
We brengen eigen theater, houden van het leven, ‘t schone en ‘t lelijke, we stellen onszelf in vraag en durven al eens te lachen, met onszelf, met die en de ander.

We glijden in een wereld waar prinsessen kikkers wakker kussen tot prinsessen, waar het eens wel mag en soms zelfs nog een beetje meer. Springend, dansend, zingend, huilend vertellen we dat wat in ons zit en nodig naar buiten moet komen. Verwacht geen grote winde om ons theaterdoek, ons boeket is onverbloemd.

We staan voor wie we zijn, sluiten onze angsten in het hart en brengen deze opnieuw naar buiten. Gewoon omdat het mag, omdat het kan, want zeg nu zelf, heeft niet iedereen dat beetje foert nodig?

Cie Foert is een jeugdtheater gezelschap ontstaan uit een samenwerkingsproject tussen de Stedelijke Kunstacademie Waregem en theater Streven. Ze brengen eigentijds theater waarin ze zelf in de pen kruipen om hun verhaal te vertellen.