Draadkracht

Draadkracht opent feestelijk op zaterdag 27 april langs de Leieboorden. Iedereen welkom om 16u voor de opening met een woordje van de vrijwilligers en burgemeester. 

Klik hier voor meer haakplezier!

Haken, bollen wol en handen

Zo'n 50 personen kwamen op verschillende plekken samen om kleurrijke mandala’s te haken in Kortrijk. Wekelijks waren er fijne verbindende momenten voor al wie aan de slag wou met haakpen en draad. Alle materialen (wol, haaknaalden, patronen, ...) werden gratis aangeboden. Met het project willen de organisatoren de stad opfleuren op een interactieve, creatieve en buurtverbindende manier.

Na een beetje pech, een gesprongen kabel en een poging om het werk in de bomen van BK6 te hangen, landt het werk voorlopig enkel op zaterdag langs de balustrades van de Leieboorden. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om het misschien in de toekomst op een plek te verankeren waar het langer te bezichtigen is.

Op zaterdag 27 april is iedereen welkom om een blik te werpen op het resultaat. Om 16u wordt het werk feestelijk geopend in aanwezigheid van de burgemeester en enkele vrijwilligers.

Voorlopig staan er geen nieuwe samenhaakmomenten meer op de planning. Na het grote enthousiasme van de afgelopen maanden bekijken onder andere Avansa en Femma nu hoe ze het haaktalent in onze stad in de toekomst een plek kunnen geven.

Het project "Draadkracht" is een samenwerking tussen Curieus, Durf2030, Avansa Mid- en Zuidwest, Femma Wereldvrouwen Kortrijk, Texture, Bolwerk en Kringloopwinkel Kortrijk.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:
Curieus, DURF2030, Kringwinkel ViTeS, Avansa Mid-en Zuidwest, Bolwerk, Texture