Praatpaalactie

Bijna alle jongeren beschikken de dag van vandaag over een smartphone. Toch blijkt dat het voor heel wat jongeren een opgave is om iemand te bellen wanneer het moeilijk gaat. Iemand uit de eigen omgeving opbellen kan voor die jongere al eng zijn. De drempel om naar een organisatie te bellen waarbij je niet weet wie je aan de lijn zal krijgen, is dus voor velen nog een stuk groter. Via het concept van telefoonpalen wil Wevelgem jongeren aanzetten om toch die stap te zetten. Ze leggen hierbij ook de link naar het project kzitermee.be dat inspeelt op deze nood.

De praatpalen zijn omgebouwde lockers, maar ze doen denken aan die op de snelweg vroeger, ook die gebruikte je bij pech onderweg. In totaal zijn er drie praatpalen die verspreid zullen worden, eentje in Wevelgem, eentje in Moorsele en eentje in Gullegem, op diverse plaatsen waar jongeren vaak aanwezig zijn. Dan is er ook nog een variabele praatpaal die door verenigingen of bij evenementen gebruikt kan worden.

De praatpalen zijn omgebouwde lockers, maar ze doen denken aan die op de snelweg vroeger, ook die gebruikte je bij pech onderweg.

Op de telefoonpaal staat een gratis 0800 nummer waarnaar gebeld kan worden. Vervolgens komen de bellers terecht bij een keuzemenu met 9 mogelijkheden waarbij men kan kiezen voor een grappige, motiverende of informatieve boodschap die ingesproken is door Wevelgemnaars (77jarige Leon Dewulf) of andere bekende Vlamingen (Elodie Gabias, Ruben Van Gucht, …). Daarnaast staan ook de QR-codes van de instagrampagina van ‘Kzitermee’ en de lokale pagina van Wevelgem  op de paal.

Voor meer info contacteer: laurence@logoleieland.be


De Durvers