De Wereld is Rond van Jo Caudron

18-02-2021

DURF2030 wil de durvers community toegang geven tot vernieuwende ideeën over onze huidige maatschappij. Daarom delen we af en toe artikels, filmpjes en podcasts die ons inspireren. 

VOKA nodigde tijdens het community event Verderkijkers Jo Caudron uit als spreker. In zijn boek: ‘De Wereld is Rond’ schetst Caudron een optimistisch toekomstbeeld voor de transformatie van business en maatschappij.

Door de coronacrisis zijn de digitale krachten nu meer dan ooit aanwezig. Caudron moedigt mensen aan om de toekomst vanuit een rooskleurig perspectief te bekijken. De Wereld is Rond geeft vernieuwende inzichten in wat de toekomst ons kan brengen en vooral wat we kunnen doen. Deze optimistische kijk op de toekomst is verfrissend en hoopgevend. 

Vanuit de grote vraagstukken over werk, wonen, mobiliteit, etc. schetst de auteur hoe deze veranderingen wel tot een betere wereld kunnen leiden. Hij weet deze levendig te beschrijven in een toekomstbeeld voor 2030. Alsof je het al werkelijk beleeft. 

Ook bedrijven hebben vaak nog schrik om achterop te raken bij de digitale transformatie. Caudron ziet deze transformatie als een kans en geen obstakel, waarbij bedrijven de digitale verschuiving kunnen gebruiken als unieke groeikans.  

Als afsluiter nog een citaat van 'the man himself': “Bekijk corona als een geschenk. Het dwingt organisaties om ‘opnieuw’ na te denken en vooral, het neemt die eeuwige ‘dat kan niet’-barrière noodgedwongen weg.” 

Lees hier het volledige artikel