17/10/2021 14:30 - 17:30

Wat als we op een andere manier naar zorg kijken?

in samenwerking met Avansa, kunstencentrum BUDA en Ecopolis

Het coronavirus en de stortvloed van de laatste maanden heeft ons met twee voeten op de grond gezet. We staan niet boven de natuur, we maken er deel van uit.

Wat als we de natuur dan niet meer zien als grondstof en de mens als concurrent, maar de moed hebben écht te zorgen voor alle mensen, voor elkaar en voor onze planeet? Hoe brengen we de zorg voor elkaar en onze planeet dichter bij elkaar?

Dat is het uitgangspunt van Ecopolis (het jaarlijkse auteursfestival in Brussel dat pleit voor een duurzame, sociaalecologische toekomst) én van het essay 'Voor wie willen we zorgen?' Co-auteur Marie-Monique Franssen duidt de kerngedachten uit het boek en zet ons op weg. En dat mag je letterlijk nemen: een interactieve wandeling laat je anders kijken en luisteren naar vaak nieuwe initiatieven in Kortrijk die onze zorg voor elkaar en de planeet organiseren. Die zorgende netwerken zijn niet altijd zichtbaar, maar ze bestaan wel: tussen mensen onderling, ze ontstaan in buurten of kruisen met het werk van kunstenaars en designers.

Kom op 17 oktober luisteren, wandelen, in gesprek gaan en nadenken over de vraag op welke manier we deze vormen van zorg, gebaseerd op verbondenheid en empathie, als vertrekpunt kunnen nemen in onze maatschappij.

Praktisch

Locatie: we komen samen in BK6 - Broelkaai 6, Kortrijk om 14:30

Gratis Inschrijven