Rope

Haal Rope12 in huis voor enkele weken

Ik ben ROPE12, een blauw touw van 12 meter lang en 30 centimeter breed. Mijn grote broer ROPE60 kwam in september 2020 naar Kortrijk en ging op bezoek in wijken, scholen en het psychiatrisch ziekenhuis. Ik ben achtergebleven in Kortrijk en wil jullie graag leren kennen. Je kan me een weekje uitlenen en gebruiken als zetel, hindernis, verbindingsmiddel of misschien heb je zelf een leuk idee? Wil je mij in de klas of op de speelplaats volgend schooljaar? Hak de knoop door en reserveer me via hello@durf2030.eu.

Lees hier de volledige oproep

ROPE60 op bezoek in Kortrijk

START: 14 september 2020
EINDE: 18 september 2020

Rope is een touw van 60 meter lang en 30 cm in diameter. Het is onevenredig groot gemaakt en heeft daardoor zijn functie als touw verloren. Zijn bedenker, de Belgische kunstenaar Ief Spincemaille, reist met Rope om het een nieuwe functie en betekenis te geven. Hij komt met deze sculptuur op bezoek en improviseert. De energie tussen Rope en de werkelijkheid die het aantreft, creëert nieuwe toepassingen voor Rope, geeft het een doel. De boodschap van Rope is duidelijk: "Doe iets met mij!".  

DURF2030 nodigde Rope uit in Kortrijk van 14 tot 18 september 2020. Een steeg, een fietsenmaker, een geïmproviseerde Moskee, een staande wip, een psychiatrisch ziekenhuis voor een dag en een nacht zijn enkele voorbeelden van de plaatsen die Rope bezocht. 

Ondertussen werd in Texture, museum dat de vlas- en linnennijverheid, gewerkt aan het vlechten van een Rope van 12 meter. De 12m Rope zal in tegenstelling tot de lange Rope, in Kortrijk achterblijven.

Rope hield ook een dagboek bij tijdens zijn verblijf in Kortrijk.

Download het dagboek

De Durvers