The road to less

Om verandering mogelijk te maken kunnen we ons geluksgevoel herdefiniëren.

Maarten De Moor is een bezorgde burger en ingenieur, met een passie voor de klimaatproblematiek. Dries Celis is filmmaker en sociaal werker. Aangezien ze beiden vader van twee zijn, besloten ze een berg te beklimmen in Lausanne en onderweg te reflecteren over de toekomst. Tijdens die tocht delen ze hun inzichten en proberen ze samen oplossingen te bedenken voor de impact van de mens op het klimaat. Eén ding is zeker, alles start met bewustwording en het aanzetten van anderen om mee na te denken over die kwestie. Bekijk de film en word een stem in het noodzakelijke debat over de toekomst.

De klimaatverandering maakt ons bewust van wat we liever negeren.

Leven in luxe en overvloed heeft een heel duur prijskaartje. Onze levensstijl moet veranderen en snel. Als we er nu op een bewuste en structurele manier voor kiezen kan het relatief pijnloos. Wachten tot het ons wordt opgelegd door het klimaat zelf of door het uitputten en destabiliseren van ons ecosysteem, zou wel eens een stuk pijnlijker kunnen zijn. Gaan we daarom minder gelukkig worden? Niet noodzakelijk. Ons geluksgevoel is nu immers vaak gebaseerd op materiële successen.

Dries Celis aan het woord

"Bij de start van de zomer bezocht ik Maarten Demoor in Lausanne, Zwitserland. Maarten deed me het voorstel een berg te beklimmen om samen te reflecteren over de klimaatsverandering. Wegens de urgentie van de situatie spreekt hij zelf liever over klimaatsdrift, omdat verandering nogal zacht uitgedrukt is. Tijdens de tocht deelt hij zijn inzichten en proberen we samen oplossingen te bedenken. Met en zonder succes. Echter alles start met bewustwording en mensen aanzetten om mee na te denken over de kwestie. Aangezien ik aan Hogeschool VIVES zelf les geef over sociale beïnvloeding en gedragsverandering, besloot ik dan zelf ook maar eens in actie te schieten. Vandaar dat ik de tocht filmde en onze reflecties vastlegde met een audio recorder."

"DURF2030 laat je mee kijken door haar creatieve en inventieve bril. Op die manier kan je jezelf en je concept naar een hoger niveau tillen. Ze helpen je ook mee in het bereiken van een publiek, zodat jouw project een positieve impact kan hebben op mens en maatschappij", aldus Dries Celis producer van 'The road to less'.

Meer info over Maarten De Moor: https://www.klimaatcoach.be/
 

 

Samen de boodschap verspreiden? 

Steven Theunis heeft een originele 'Road To Less' flyer ontwikkeld. Kom deze batterijen ophalen om positieve energie te verspreiden onder de mensen. Flyers zijn beschikbaar in Broelkaai 6, Kortrijk (geef een seintje als je langskomt). 

Spread the message


De Durvers