Stadskoor

Stadskoor

Het Stadskoor van Kortrijk, geleid door Dimitri Desmet en Diederik Glorieux, combineert traditionele koorzang met moderne elektronische klanken. Dit unieke samenspel weerspiegelt de veelzijdigheid en diversiteit van onze stad. Centraal hierin staat het thema 'ontmoeting'.

Ieder koorlid, of ze nu professioneel zijn opgeleid of enthousiaste amateurs, levert een unieke muzikale bijdrage. Hun persoonlijke verhalen, diverse talen en melodieën weerspiegelen het levendige geluid van de stad.

De optredens zijn niet zomaar een voorstelling, maar een uitnodiging aan het publiek om de muzikale reis intens te beleven. Dankzij de diepgaande aanpak voelt iedereen zich nauw verbonden met het klanklandschap. Elke productie vertelt een uniek verhaal met een spanningsboog, waarbij rustige en actieve passages elkaar afwisselen. Het repertoire biedt zo een brede en dynamische luisterervaring.

Mede door de verschillende muzikale inzichten van Diederik en Dimitri en de unieke achtergronden van onze zangers, creëert het koor een breed spectrum van genres en stijlen. Van meditatieve klanken tot ritmische dansbeats, dit resulteert in een rijke en gevarieerde luisterbeleving.

In dit koor is elke ontmoeting een samensmelting van verschillende muzikale achtergronden, waarbij vooral de unieke verhalen en ervaringen van de zangers naar voren komen.