Wanna know about, let’s talk about

Sinds september 2022 slaan Atelier113 en De Figuranten de handen in elkaar. Maandelijks worden er babbelbars georganiseerd voor jongeren uit de regio rond het thema rond identiteit en de maatschappij (genderexpressie, labels, geaardheid,...) op verschillende locaties in de regio. Die avonden worden telkens gekoppeld aan een creatieve workshop door kunstenaars. De thema’s die jongeren zelf aan bod willen brengen staan centraal. Ook zijn zij de eerste die inspraak hebben op wie er kan komen en waar de verschillende babbelbars kunnen doorgaan. Er zal een nauwe samenwerking zijn met de Figuranten in Menen en psychologen groepspraktijk Contour in Kortrijk. Andere partnerschappen kunnen nog verder ontstaan.

Komende babbelbars

babbelbars 2023

Een babbelbar en workshop kost €5, waarbij een eerste drankje bijgerekend zit. Twijfels? Stuur een mailtje naar info@atelier113.be. Meteen overtuigd? Dat kan je via Instagram of mail bevestigen aan Atelier113! 

Voorbije babbelbars

20 september – 19u- 21u - Let’s talk about doubts - Beeld
Locatie: Atelier113 - Overleiestraat 113, 8530 Harelbeke 

18 oktober - 19u- 21u- - Let’s talk about expression - Theater
Locatie: De Figuranten - Wervikstraat 209, 8930 Menen 

22 november - 19u- 21u- - Let’s talk about coming out - Muziek
Locatie: Overkop Kortrijk - Groeningestraat 20, 8500 Kortrijk

20 december - 19u- 21u- - Let’s talk about pride - Theater
Locatie: De Figuranten - Wervikstraat 209, 8930 Menen

De organisaties: 

vzwAtelier113 is een organisatie in Harelbeke voor psychologische begeleiding bij jongeren tussen 13 en 23 jaar. Via creatieve ateliers willen we kwetsbare jongeren een uitlaatklep bieden om zich te sterken, zichzelf te leren kennen en in verbinding te kunnen gaan met anderen. Hun motto is dat iedereen creatief kan zijn. Experimenteren en op verhaal komen staan bijgevolg centraal. Concreet gaan we aan de slag in een beeld-, muziek- en schrijfatelier.

De Figuranten is een theatergezelschap aangestuurd door een klein team van regisseurs, steeds aangevuld met wisselende gastregisseurs, auteurs, acteurs, muzikanten, kostumières, decorbouwers, lichtontwerpers, videokunstenaars, circusartiesten en beeldend kunstenaars. Al 25 jaar maakt De Figuranten eigenzinnige voorstellingen met bijzondere aandacht voor mensen in kwetsbare posities.

Ook zal er een samenwerking zijn met de genderwerking van groepspraktijk Contour in Kortrijk.

Partners

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: