Table Dialogues – EARTH

Het European Youth Parliament is een uniek onderwijsprogramma en een non-profit organisatie dat jongeren uit heel Europa samenbrengt om thema's te bespreken in een parlementaire setting. De Belgische tak zal komende herfst het volgende flagship evenement organiseren. Kortrijk 2022 organiseerde de 97ste internationale conferentie en verwelkomde ongeveer 300 jongeren en studenten van over heel Europe. Gedurende dit evenement zullen de deelnemers kritisch reflecteren op maatschappelijk relevante problemen binnen Europa en ook legislatieve voorstellen te maken voor een betere toekomst.  

Door middel van het Table Dialogues - EARTH project, gerealiseerd in het kader van het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen, werden de deelnemers uitgenodigd om op een interactieve en audiovisuele manier ervaringen te delen gekoppeld een bepaald maatschappelijk thema. Robbert&Frank Frank&Robbert, Azzi Rayan zorgden voor de artistieke uitwerking. 

Jongeren denken vanuit een artistiek standpunt na over de toekomst van Europa. Het gesprek zal bovendien ook vastgelegd worden via tekeningen gemaakt door de deelnemers wat nadien gedigitaliseerd wordt en gedeeld met ons netwerk en bereik. De co-productiepartner van dit project is NEXT Arts Festival.  

Check hier de aftermovie van Quindo.

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen met hoofdpartners: