Table Dialogues – EARTH

Het European Youth Parliament is een uniek onderwijsprogramma en een non-profit organisatie dat jongeren uit heel Europa samenbrengt om thema's te bespreken in een parlementaire setting. De Belgische tak organiseerde in de herfst van 2022 het volgende flagship evenement. Kortrijk 2022 organiseerde de 97ste internationale conferentie en verwelkomde ongeveer 300 jongeren en studenten van over heel Europe. Gedurende dit evenement reflecteerden de deelnemers kritisch op maatschappelijk relevante problemen binnen Europa en maakten ook legislatieve voorstellen voor een betere toekomst.  

Door middel van het Table Dialogues - EARTH project, gerealiseerd in het kader van het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen, werden de deelnemers uitgenodigd om op een interactieve en audiovisuele manier ervaringen te delen gekoppeld een bepaald maatschappelijk thema. Robbert&Frank Frank&Robbert, Azzi Rayan zorgden voor de artistieke uitwerking. 

Jongeren dachten vanuit een artistiek standpunt na over de toekomst van Europa. Het gesprek werd bovendien ook vastgelegd via tekeningen gemaakt door de deelnemers. Die werden nadien gedigitaliseerd en gedeeld met ons netwerk en bereik. De co-productiepartner van dit project was NEXT Arts Festival.  

Check hier de aftermovie van Quindo.

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen met hoofdpartners: