Say my name

Vanaf september 2022 slaan het Conservatorium Kortrijk, OKAN Campus Athena Drie Hofsteden en theatermaker Ian Ghysels van Wens Mens de handen in elkaar.

De jongeren van het Conservatorium (afdeling Theater) en de jongeren van OKAN Drie Hofsteden maken samen een muziekclip rond het thema ‘Racisme’ onder begeleiding van theatermaker Ian Ghysels van Collectiefverhalen. In een wekelijks creatief laboratorium gaan ze op zoek naar wat hen verbindt en verwerken dit tot een coole en hippe muziekclip. 

Ook de leerlingen van de afdeling Singer/Songwriter van het Conservatorium worden actief betrokken. Zij maken het nummer voor de videoclip onder begeleiding van Sielke Demulder en Jasper Morel (beiden leerkrachten Singer/songwriter aan het Conservatorium Kortrijk) 

Verder worden de mogelijkheden verkend om hier een pedagogisch luik aan te koppelen – uitgewerkt door studenten van VIVES Hogeschool, zodat de muziekclip naar scholen en jeugdwerkingen over heel Vlaanderen kan verspreid worden als een manier om te werken rond het thema ‘Racisme’, dit met een begeleidende pedagogische tool/website gekoppeld aan de muziekclip.  

Kortom, we zorgen ervoor dat de videoclip viraal gaat en kan dienen als inspiratiebron voor andere scholen en zo kan groeien en groeien en groeien... En ja, zo zijn we mee met de nieuwste trends in de kunstwereld, we doen aan ‘Generative art’ waarbij het muzieknummer kan gedownload worden door een groep jongeren, om er zelf mee aan de slag te gaan en telkens een nieuwe versie van deze videoclip te maken vanuit jongerenwerkingen, andere scholen, DKO’s etc.

Het resultaat van dit prachtige project kan je hier bewonderen:

Behind the scenes

Ook achter de schermen maakten de leerlingen vooral veel plezier. Met dank aan Sid Dankers en Shay Amitai van Luca School of Arts voor het leuke filmpje.

Partners

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: