Say my name

Vanaf september 2022 slaan het Conservatorium Kortrijk, OKAN Campus Athena Drie Hofsteden en theatermaker Ian Ghysels van Wens Mens de handen in elkaar.

De jongeren van het Conservatorium (afdeling Theater) en de jongeren van OKAN Drie Hofsteden maken samen een muziekclip rond het thema ‘Racisme’ onder begeleiding van theatermaker Ian Ghysels van Collectiefverhalen. In een wekelijks creatief laboratorium gaan ze op zoek naar wat hen verbindt en verwerken dit tot een coole en hippe muziekclip. 

Ook de leerlingen van de afdeling Singer/Songwriter van het Conservatorium worden actief betrokken. Zij maken het nummer voor de videoclip onder begeleiding van Sielke Demulder en Jasper Morel (beiden leerkrachten Singer/songwriter aan het Conservatorium Kortrijk) 

 

Het resultaat van dit prachtige project kan je hier bewonderen:

Behind the scenes

Ook achter de schermen maakten de leerlingen vooral veel plezier. Met dank aan Sid Dankers en Shay Amitai van Luca School of Arts voor het leuke filmpje.

BAP VIVES - studenten

Het vervolg

Welkom bij 'Say my name': het vervolg.

Aan dit project wordt een pedagogisch luik gekoppeld - uitgewerkt door studenten van VIVES Hogeschool, zodat de muziekclip naar scholen en jeugdwerkingen over heel Vlaanderen verspreid kan worden als een manier om te werken rond het thema 'racisme en verdraagzaamheid', dit met een begeleidende pedagogische toolbox. 

Wij zijn een groep van 6 studenten van Vives Kortrijk. Enkele van ons volgen toegepaste psychologie en enkele orthopedagogie, allen in ons laatste jaar. Als kers op de taart zijn wij nu bezig met onze bacheorproef! Wij werken 8 weken intensief aan dit project.

Vanuit DURF2030 werd ons het project 'Say my name' aangereikt. Een initiële opdracht was om de videoclip te verspreiden en zo verder te laten reiken. Wij willen graag vanuit onze opleiding er ook een pedagogisch luikje aan koppelen. We willen graag het topic verdraagzaamheid bespreekbaar maken en daar een toolbox rond uitwerken. Zo kunnen we de OKAN-leerlingen op een creatieve manier bewust maken over deze maatschappelijke uitdaging.

Ons eindresultaat zal ongetwijfeld ook op deze pagina terecht komen eens het klaar is. So, stay tuned!

- Gilles, Juliette, Liza, Ruth, Sandrien & Yana

Partners

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: