Podcast Na 't uur

Podcast van de week

Jacob Butt is student duurzame ontwikkeling aan de HOWEST in Kortrijk. Daarnaast runt hij de webshop "Dagelijks Duurzaam" die duurzame alternatieven voor dagdagelijkse producten aanbiedt van toiletpapier tot shampoo.

Vives Studenten maken portretten van mensen die zich inzetten voor mens en natuur

Wie is 'Na 't uur'? 

Na 't uur, dat zijn Rani, Camille, Jitske, Faith, Sarah en Stien, 6 studenten eerste jaar Bachelor Sociaal Werk aan de VIVES Hogeschool in Kortrijk. Voor het opleidingsonderdeel ‘sociale vaardigheden’, krijgen ze de kans om in groep een project uit te werken voor een organisatie uit Kortrijk. Doel van het vak is om sociale organisaties te leren kennen, hoe je professioneel samenwerkt met organisaties en onderling met elkaar.

Wij kozen om samen te werken met DURF2030. Dit komende academiejaar zullen wij meewerken vanuit het jongerenproject aan het thema ‘Dare to Care’. 

Wat gaat Na 't uur doen? 

Na 't uur maakt 8 portretten van jongeren (tussen 16 en 26 jaar oud) uit Zuid-West-Vlaanderen die zich inzetten voor mens en natuur. Rani, Camille, Jitske, Faith, Sarah en Stien volgden podcastworkshops bij Quindo en zijn nu volop aan het werk om een 9-delige podcastreeks te maken waarbij telkens ook beelden genomen zullen worden door fotografen.

Luister hier

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: