Levende Bibliotheek

Boekenkast met lezer levende bib

Ontleen op zaterdag 8 juni tussen 15u en 18u een persoon en blijf plakken voor de afterparty tot 22u. Geniet van een drankje, schilder of kook mee op de beats van Operatiekwartier. Iedereen welkom zaterdag, aan de vuurplaats op Kortrijk Weide.

“Don’t judge a book by it’s cover”

Antigone, Kunstencentrum Buda, Refu Interim en Stad Kortrijk slaan de handen in mekaar voor de komende edities van de 'Levende Bibliotheek', een context voor ontmoeting en gesprek, waar je geen boek uitleent maar een gesprekspartner.

De 'Levende Bibliotheek' geeft gelegenheid om gesprekken aan te gaan die anders te weinig plaatsvinden. Aan de balie ontleen je geen boeken, maar mensen die zich beschikbaar hebben gemaakt voor een 1-op-1 gesprek over hun fascinaties, hun kennis of hun levensverhaal

Het gesprek start aan de hand van 3 vragen: Waar praat je graag over? Waar praat je niet graag over? In welke taal/talen wil je praten? Deze vragen en de antwoorden hierop, lees je op de cover van ieder boek.

Met de Durf-ondersteuning voorzien ze bijpassende boeken in een stevige boekenkast en breiden ze het aanbod uit op maat van het publiek.