Carte Blanche

Ponyvalent organiseert van 6 t.e.m. 16 april een kunst- en cultuurfestival die volledig door en voor jongeren op poten wordt gezet in CC De Schakel. Van november 2021 t.e.m. maart 2022 komen de jongeren op wekelijkse basis samen om te creëren (15 weekends).  Er wordt zowel naar een theaterstuk als expo toegewerkt doorheen dit proces.

Ze krijgen hiervoor CARTE BLANCHE met als centrale vraag: “Waar kunnen jongeren creatief komen als ze vrij spel krijgen?”  
 
Dit is een experimenteel proces die gedocumenteerd zal worden. Waar kan de creatieve geest van jongeren komen wanneer ze starten van een blanco blad? In een langzaam uitstervende cultuursector in een tijd waar cultuur onmogelijk bleek te zijn willen we tonen wat de werkelijke waarde van creativiteit bij jongeren kan zijn. En wat er los kan komen.

Verhalen uit de Rimboe. Life is life, but life is rimboe...

Jongeren met en zonder ervaring schreven 3 maand lang aan een theaterstuk waarbij zij inhoudelijk en technisch carte blanche kregen. Dit is een experimenteel project waarbij de bal volledig in de handen van de jeugd ligt. Maak jullie klaar voor een rollercoaster aan scènes waarbij het jonge leven wordt voorgesteld als de rimboe. Het stuk wordt begeleid door Cedric Demeulemeester en Jan Seynaeve.

Carte blanche expositie

Voor dit project gingen jonge kunstenaars aan de slag om zonder thema een expositie uit te werken en te maken wat ze maar wilden. Het resultaat kan u bezichtigen in een uiteenlopende tentoonstelling waarbij meerdere kunstvormen aangeraakt worden. Deze artistieke explosie van de jeugd bevat schilderkunst, fotografie, graffiti, poëzie, projectie, digital art, documentaire en meer!

Een terugblik op de eerste Carte Blanche

Wat is Ponyvalent?

Ponyvalent probeert stapje per stapje uit te groeien tot een socioculturele organisatie die jongeren laat ontwikkelen op een expressieve en educatieve manier. Ponyvalent is een organisatie die volledig uit jongeren bestaat. Van oprichter tot lid zit je tussen de 16 en 26 jaar

Partners

CC De Schakel staat in voor administratieve en logistieke ondersteuning bij dit project.

Stad Waregem helpt financieel ondersteunen.

DURF2030 staat mee in voor de procesbegeleiding, opvolging van het project, verspreiding bij netwerk, evaluatie. 

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: