OperatieKwartier: community radio

OperatieKwartier is een on- en offline community radio in Kortrijk. Met co-creatie als rode draad streven ze inclusiviteit en laagdrempeligheid na. Door een brede, eclectische waaier aan muziekachtergronden samen te brengen vormen zij, elke zondagnamiddag, een spiegel voor het muzikale landschap van de stad. Benieuwd naar meer? Ga zeker eens langs!

OperateKwartier wil een inclusief platform worden, waar kritisch wordt nagedacht over het brengen van muziek via een kanaal dat zich openstelt en nauw betrokken is met jullie, haar directe omgeving. Contradictio-in terminis bij radio maar misschien wel een startpunt om vanuit te vertrekken: een radio waar jij, de luisteraar eigenlijk wordt uitgenodigd om mee aanwezig te zijn.

Door met een collectief der collectieven een brede, eclectische waaier aan muziekachtergronden samen te brengen willen zij een spiegel vormen voor het muzikale landschap van onze stad. Door de focus op kwaliteit & inhoud breken zij met de mainstream radio en bieden zij iets aan dat in essentie héél lokaal aanvoelt maar tegelijkertijd overal aanwezig is (gemeenschapsgevoel, “dorpsgevoel’.) De muzikale input zou in eerste instantie gevoed worden door genres als funk, soul, hiphop, jazz, disco, house, etc. Kortom music for the people. Extra dimensie zullen zij toevoegen door interviews, concert, performance, enz. met dat lokaal aspect als rode draad. 

Zij wensen een herkenbaar kader te vormen dat als ruggengraat werkt voor de radio. Zij willen wekelijks presenteren, zo kunnen ze samen met jullie de ‘typische’ momenten doorbreken en hun zo onderscheiden van de ‘mainstream’ gedachtengang.

Met het opgehaalde budget willen ze zorgen voor een aangename locatie die voorzien is van een degelijke radiostudio. Met jouw steun geef je zo een stem aan de lokale muziekfanaten!

Steun dit project

De Durvers

 Achille Devos

 Mats Callens

 Chloë Vercruysse 

 Ludovic Cleenwerk

 Anthonie Lanckman 

 Joachim De Rous 

 Olivier Van Leynseele 

 Ben Holvoet

Contacteer Operatiekwartier