Leefwerk - Een stad op de planken

Het Schouwburgteam stuurde in het kader van 100 jaar Schouwburg Kortrijk een open call uit naar kunstenaarscollectieven: hoe het Schouwburgplein tot leven laten komen? Hoe kunnen we ons gebouw en onze werking meer openstellen? Hoe de inwoners van Kortrijk betrekken?

LEEFWERK kwam als winnaar uit de bus. Samen met alle inwoners van Kortrijk willen ze een DIY-schouwburg maken op het Schouwburgplein. Maandag 23 augustus streken Niels Coppens en Roman Lutherbacher van Leefwerk alvast neer op het Schouwburgplein. Met de hulp van verschillende vrijwilligers en vooral vzw Ak’tractie bouwden ze er de basis. Maar liefst acht weken lang (tot midden oktober) palmen ze het Schouwburgplein in.

“We bouwen negen lage podia op het Schouwburgplein. Ieder podium weerspiegelt een functie van een schouwburg: een foyer, een communicatiedienst, een keuken, een tribune enzovoort. Het wordt een ministad op de planken. Maar wat er precies op die podia zal plaatsvinden, kunnen we je niet zeggen. Daarvoor werken we samen met de inwoners van Kortrijk, toevallige voorbijgangers en het Schouwburgteam.” Leefwerk

Doe zelf ook mee!

Wil jij ook meebouwen aan de stad op de planken? Heb je een idee voor een leuke invulling? Wil je 's middags eens komen koken op het plein? Alles kan! Elke dag om 10u organiseren Niels en Roman een vergadering op het plein waarop iedereen welkom is en ideeën kan voorstellen.

Wanneer? 23/08 t.e.m. 17/10 - dagelijks van 10u tot 20u
Waar? Schouwburgplein, 8500 Kortrijk
Klik hier voor meer info 

Audioreportage

In deze podcast dompelen we u onder in de wereld van Leefwerk. Een audioreportage door Brighton Vandeginste voor Medialab Quindo.

Klik hier om de podcast te beluisteren.


De Durvers