Sente Ziet U

Sente vierde zijn 150ste verjaardag en daarvoor zette PlaSent@, het Platform voor Sentse Activiteiten, een kunstproject op poten met kunstenares Katelijn Vanpoucke. Het was een kunstwerk in wording van tegeltjes met glazuur, die beschilderd werden door de Sentenaren zelf. Het kunstwerk kreeg de naam ‘Sente ziet u’

Kunstwerk

Vorig schooljaar gingen al een aantal leerlingen van de school in Sente aan de slag met verf en tegeltjes. Deze kregen al een plekje op de wall of fame in Buurthuis 't Senter. De bedoeling was dat alle Sentenaren zichzelf gingen vereeuwigen op de zelf beschilderde tegeltjes die geglazuurd en gebakken gingen worden.

Tijdens de Sente kermis van 3 tot 6 september konden alle inwoners het kunstwerk komen bewonderen en zichzelf of een vereniging opgeven om zelf aan de slag te gaan. Er werden workshops georganiseerd om samen aan de tegeltjes te werken.

Dit project gaf het startschot van het verenigingsleven dat terug op gang kwam in de parochie na de lockdowns. Nieuwe gezichten werden gecharmeerd en engageerden zich om het Buurthuis te helpen runnen.

Sente Kermis

151 jaar geleden werd de eerste priester op Sint-Katharina aangesteld. De parochie Sint-Katharina ligt op het kruispunt van de gemeentes Lendelede, Kuurne en Heule. Die 150ste verjaardag van de parochie zou vorig jaar gevierd worden met een grootse kermis, maar daar stak corona een stok in de wielen. Dit jaar werd dan de 150+1 jaar Sente gevierd met extra beleving en een uniek kunstproject. Daar vond ook de inhuldiging van Sente Ziet U plaats. 

Meer info

Wil je je graag inzetten voor het Buurthuis in Sente?

Contacteer Ann Gevaert