Sente Ziet U

Sente viert zijn 150ste verjaardag, daarvoor zette PlaSent@, het Platform voor Sentse Activiteiten een kunstproject op poten met kunstenares Katelijn Vanpoucke. Het is een kunstwerk in wording van tegeltjes met glazuur, die beschilderd worden door de Sentenaren zelf. Het kunstwerk krijgt de naam ‘Sente ziet u’

Kunstwerk

Vorig schooljaar gingen al een aantal leerlingen van de school in Sente aan de slag met verf en tegeltjes. Deze kregen al een plekje op de wall of fame in Buurthuis 't Senter. De bedoeling is dat alle Sentenaren zichzelf gaan vereeuwigen op zelf beschilderde tegeltjes die geglazuurd en gebakken worden.

Tijdens Sente kermis van 3 tot 6 september kunnen alle inwoners het kunstwerk komen bewonderen en zichzelf of een vereniging opgeven om zelf aan de slag te gaan. Er worden workshops georganiseerd om samen aan de tegeltjes te werken.

Dit project geeft het startschot van het verenigingsleven dat terug op gang komt in de parochie na de lockdowns. Wie weet zijn ook nieuwe gezichten gecharmeerd en engageren ze zich om het Buurthuis te helpen runnen. Alle helpende handen zijn welkom.

Sente Kermis

151 jaar geleden werd de eerste priester op Sint-Katharina aangesteld. De parochie Sint-Katharina ligt op het kruispunt van de gemeentes Lendelede, Kuurne en Heule. Die 150ste verjaardag van de parochie zou vorig jaar gevierd worden met een grootse kermis, maar daar stak corona een stok in de wielen. Dit jaar wordt 150+1 jaar Sente gevierd met extra beleving en een uniek kunstproject.

Er is ook een uitgebreid kermisprogramma van 3 tot 6 september met animatie voor jong en oud en natuurlijk de inhuldiging van Sente Ziet U. 

Meer info

Wil je mee helpen aan dit project of je inzetten voor het Buurthuis in Sente?

Contacteer Ann Gevaert