02-03-2021

DURF2030 en Growfunding slaan de handen in elkaar

Om de komende jaren zoveel mogelijk van jullie ideeën tot echte projecten te realiseren slaat DURF2030 de handen in elkaar met Growfunding. Zij bieden een platform voor ‘civic crowdfunding’. Het brengt mensen en middelen samen en ondersteunt projecten die onze samenleving sterker en duurzamer maken. De filosofie achter Growfunding is dat samenwerking en solidariteit het verschil kunnen maken voor wie hulp nodig heeft. Hun projecten bewijzen dat crowdfunding de motor kan zijn voor sociale en maatschappelijke verandering.

5 projecten van de 26 ingediende projecten waren klaar om begin februari in het traject met Growfunding te stappen. De voorbije weken namen ze deel aan enkele workshops en werden ze gecoacht om hun campagne en project op punt te stellen.

Vanaf deze week is het mogelijk om de eerste projecten te steunen, dus neem een kijkje en geef één van de projecten een duwtje in de rug:

  • Art in Exile: Een expo met kunstwerken en verhalen van mensen in psychisch herstel en studenten gezondheidszorg. Dit is een samenwerking tussen OMI, Thus, Vives en Wit.h. 
  • Expo: What if...: Een expo met werk van mensen die tijdens de lockdowns hun creatieve talenten (her)ontdekten in het nieuwe atelier van Den Draad.

Leuk weetje, je krijgt ook iets terug voor je steun, er zitten enkele leuke rewards tussen. Wat dacht je van een potje kliederen op een Wall of Fame, een Speelbeest van Den Draad of een wandeling met Karl Vannieuwkerke?

Steun de projecten