Track & Trace - lokaal traject

START: 13 maart 2021
EINDE:  25 april 2021

Van 13 maart tot 25 april 2021 beleef je een visueel feest in Kortrijk met het gratis fotofestival Track and Trace.  Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden. Ontdek beelden en verhalen van bekende en onbekende, lokale en internationale fotografen in de Kortrijkse binnenstad.

Het traject met lokale fotografen sluit nauw aan bij de doelstellingen van DURF2030 waarbij via fotografie een brug gebouwd wordt tussen onderwijs, welzijn en cultuur. Track and Trace sloeg de handen in elkaar met lokale fotografieliefhebbers van CVO Scala, Academie Kortrijk, Vormingplus, Fotoclub Groeninghe, PxL. Fotocollectief en de Koninklijke Kortrijkse Fotoclub. 

Een tachtigtal gepassioneerde fotografen gaat onder begeleiding van curatoren Dieter Van Caneghem, Lieven Lefere en Lize Rubens de uitdaging aan om een impactproject te realiseren. De lokale fotografen krijgen naast een coach ook een ruim vormingsprogramma door professionelen uit het veld. Dit creëert een dynamische verbinding en draagt bij tot reflectie over hun eigen werk.  

De lokale fotografen traceren verhalen van elf Kortrijkse welzijnsorganisaties die hun deur voor hen openzetten. Dit resulteert in drieënzestig fotoprojecten, elk met een eigen insteek. 

Bekijk alvast een voorproefje op de website van Track and Trace.

Bekijk de foto's