Toen het internet een algemeen goed werd, dacht men dat het mensen dichter bij elkaar zou brengen. Facebook helpt bij het vinden van oude vrienden, berichtjes sturen doen we aan de snelheid van een hartslag en afstanden worden gereduceerd tot seconden. Het maakt van de wereld een groot dorp en toch wijzen studies uit dat we eenzamer als ooit tevoren zijn. We lopen door ons leven met een gsm vastgelijmd aan ons hand en in dat proces van altijd geconnecteerd zijn, zijn we vergeten om echt contact met elkaar te hebben. 

Zoeme wil echte ontmoetingen tussen onbekenden stimuleren. Door gebruik te maken van één van de symbolen geef je aan of je op zoek bent naar een leuke babbel, een wandelingetje of op zoek bent naar liefde. We laten andere opties open, zoals samen de hond(en) uitlaten of wanneer je op zoek bent naar iemand om samen de woonkamer te schilderen. Het is niet erg om alleen te zijn, het kan zelfs leuk zijn, maar soms kan het leuker zijn met twee.

Binnenkort verspreidt Zoeme een toolkit waarmee je zelf aan de slag kan.

Meer info en updates over Zoeme vind je op deze Facebookpagina.

Lieselotte Lapere is de drijvende kracht achter Zoeme. Met haar project wordt Kortrijk een warmere stad, ook in deze coronatijden.

Zoeme krijgt financiële ondersteuning van het Streekfonds West-Vlaanderen.