NEST

NEST is het project van de Academie Harelbeke Anders om van hun binnentuin, een plaats voor en door de buurt te maken met meer 🐞🐝🦇🐣🌱. Wil je deel uitmaken van dit sociale, groene project? Kom zelf of in groep in één van de workshops een kunstig nestje maken of schenk er een aan wie het anders niet zou kunnen maken.

Waarom dit project? Door de heraanleg van de binnenplaats heeft  Academie Harelbeke Anders!, en de buurt een nieuwe troef.

  • ‘Ons nest’, een binnentuin, moet een plaats zijn waar iedereen welkom is met een hart voor natuur. 
  • Iedereen moet de kans krijgen om in contact te komen met cultuur, kunsteducatie en de sociale, mentale en verbindende voordelen daarvan.
  • Er is nood aan broedplaatsen voor inheemse vogels en vleermuissoorten. 

Wat willen ze bereiken?

  1. Mens en natuur verbinden. De tuin moet de centrale plaats worden voor en door de buurt. 
  2. De buurt de kans geven om de kunstacademie te ontdekken. Alsook te genieten van de verrijking om samen te creëren.
  3. Inheemse dieren aan een geschikte broedplaats helpen. In de tuin komt een grote nestinstallatie, in de buurt verstuiven zich de kleine nestjes.

Met jouw financiële steun gaan ze samen tijdens workshops kunstige nestjes maken in klei. 

Geen zin om er zelf één te maken? Sponsor dan iemand. Academie Harelbeke werkt hiervoor samen met o.a. Het Huis van Welzijn. De nestjes mag je meenemen en in jouw tuin of straat ophangen of ze worden deel van de grote kunstinstallatie in onze binnentuin.

Om alles te realiseren hebben ze een bedrag van €1500 nodig. Concreet willen ze het volgende bereiken:

  • Workshops organiseren
  • Evenement ‘Nest’ organiseren, een buurtfeest met inhuldiging van nestinstallatie
  • Het maken van de nestinstallatie in de binnentuin
  • Meer groen (groene gevels) voor inheemse dieren

Wil je deel uitmaken van dit sociaal, ecologisch project? Kies op de pagina van Growfunding een leuke reward en/of deel deze pagina met je vrienden en familie.

Doneer hier

Wie is de durver?

AHA! is een academie voor beeldende kunst, in de wijk ‘Het Eiland’ in Harelbeke. Een plek waar iedereen welkom is om te genieten, te ontmoeten en op een ongedwongen manier bestuift te geraken met kunst. Gediplomeerde leerkrachten en kunstenaars begeleiden er studenten van 6 tot 106 jaar in verschillende ateliers. Alle kunstdisciplines komen er aan bod. Kunst maken en beleven als verbindende factor.