De Vrije Bijdrage

De Heerlijkheid van Heule is een klein paradijs pal naast het centrum van Heule. Op deze boederij komen jong en oud samen. Er worden biologische groenten geteeld, dieren verzorgt, kruiden, bloemen en kleine groenten geteeld in de bloemenmuistuin… Op de heerlijkheid wordt er samengewerkt met vele jongeren, in kader van opleidingen, als vrijwilligerswerk,…. allerhande werken en verbouwingen worden gerealiseerd met mensen die komen omdat ze graag meedoen. Iedereen is er welkom.

DE VRIJE BIJDRAGE 

De Heerlijkheid bouwt met "De Vrije Bijdrage" aan een ecologisch mobiel platform waarin mensen hun vrije bijdrage kunnen leveren. Met andere woorden composttoiletten die beschikbaar zijn op evenementen in het Kortrijkse. De menselijke compost wordt verwerkt tussen struiken en onder bomen op de Heerlijkheid. Daarrond op de wagen die het geheel draagt en mobiel maakt valt ook nog van alles te beleven: 

 

  • een Wall of Waste: waarbij bezoekers kunst kunnen maken met wat ze vonden op hun weg naar "de vrije bijdrage".
  • een Wall of Water: waarbij mensen voelen en zien hoeveel water ze verbruiken en aangezet worden om hun verbruik te compenseren door bij te dragen aan de aanleg van een waterzuiverend rietveld.
  • een Wall of Wisdom en Words: waarbij elke bezoeker in slagzinnen of spreuken anderen kan uitnodigen zich te verbinden met anderen en natuur.
  • een Wall of Worms: waarbij we een doorzichtige wormenbak voorzien voor groenafval te verwerken. We maken letterlijk inzichtelijk hoe ons afval, bron van energie wordt voor de natuur.

Volg de Heerlijkheid van Heule

Volg voor alle updates de facebookpagina van de Heerlijkheid van Heule of ga eens langs om mee de handen uit de mouwen te steken!