De Vrije Bijdrage

De vrije bijdrage is een wagen waarop een toiletbezoek een belevenis is die nog nooit zo duurzaam en aangenaam was. De Heerlijkheid van Heule bouwt een wagen waarop afval en kunst elkaar ontmoeten. Evenementen in en rond Heule krijgen er een portie ecologie bij waar iedereen vrij, vrolijk en proper aan kan bijdragen. Zet u en doe uw vrije bijdrage op “de vrije bijdrage”.

Voor elk kakje een pakje…

Ze geloven dat samen zorg dragen voor onze omgeving begint bij het toilet. 

Op de Heerlijkheid van Heule kiezen ze al meer dan 15 jaar voor een open ecologische hoeve. Nu gaan ze verder door op de grond van de zaak. En deze start bij het composteren van hun afval. Composteren om terug te geven aan de natuur/de grond op de hoeve. De Heerlijkheid gelooft daarbij dat ze dit verhaal kunnen combineren met kunst en het verhaal van water. Als ze dit op verschillende evenementen in en om Heule kunnen introduceren wensen ze dat het de kak (eeuhm bal) aan het rollen kan brengen naar een meer duurzaam verhaal. 

In eerste instantie moet de vrije bijdrage gebouwd worden. We werken daarvoor samen met constructief vzw die mensen kansen geven op de arbeidsmarkt en een professionele opbouw kunnen doen van de kar. 

Kak wordt dan compost maar daar willen ze niet stoppen. In samenwerking met Carlo Herpoel gaat de Heerlijkheid ook voor unieke toiletkunst. De wanden van “de vrije bijdrage” zullen prikkelen en verwonderen. Kom langs en geniet met al uw zintuigen. 

Eens klaar, gaan ze met de kar zowel op de hoeve als bij evenementen in de buurt langs om zo mensen de kans te geven hun vrije bijdrage te doen voor een betere natuur. De te composteren materialen worden op de boerderij degelijk verwerkt en later uitgespreid tussen de bomen op de hoeve. 

Als er geen feesten of evenementen zijn zal de wagen opgesteld staan aan het einde van de dreef van de Heerlijkheid van Heule. Voor wie dan de nood het hoogst is, is de vrije bijdrage nabij. 

“Gene Shit”

Met dit project vragen ze niet alleen uw bijdrage op ons toilet maar kunnen we dankzij de vrije bijdrages van onze growfunders de wagen met alles er op en er aan realiseren. Durf2030 verdubbelde elke ingezamelde euro.

Concreet worden de bijdrages gebruikt voor:

  • de aankoop van een wagen/oude autoremorque.
  • de opbouw van de toilethokjes, wastafel, wateropvang, en urinoirs, aankleding en het verhaal van de wagen. 
  • het toegankelijk maken van de wagen.
  • de aanleg van een extra compostplaats op de Heerlijkheid,…

De Durvers

Op de Heerlijkheid van Heule, een ecologische hoeve in Kortrijk, zijn ze gebeten door ecologie, ze houden van af en toe eens iets anders en houden van hun buurt… “Ze” zijn verschillende mensen. Betaalde krachten maar evenzeer vrijwilligers, mensen uit de buurt en supporters van verder af. 

Constructief vzw is een schrijnwerkerij in de regio Kortrijk, gespecialiseerd in alle interieur-, hout- en timmerwerk op maat. Kwaliteitsvol schrijnwerk voor de klant is de grootste zorg van al onze medewerkers: vakmannen en maatwerknemers.