De biotwope

We lieten de CUBO-leden hun favoriete project kiezen uit een selectie van de Dare To Care-projecten. Zo willen we de CultuurBouwers van Kortrijk mee laten bouwen aan een mens-, natuur- en cultuurvriendelijke wereld. In een relatief korte stemmingsperiode bereikten we toch heel wat CUBO's en ze lieten hun stem horen! 

Hun verkozen project: de biotwope, het natuurwinkeltje van BuSo De Hoge Kouter ! 

Huisje BuSo

BuSO De Hoge Kouter is een school voor buitengewoon secundair onderwijs die een aangepast aanbod heeft voor leerlingen tussen 13 en 21 jaar. 

Op deze school is er een tuinafdeling waar we met de leerlingen buiten werken. Ze kweken groenten, zaaien bloemen, maar doen ook tuinonderhoud (snoeien, gras afrijden, ….). De tuinafdeling van BuSo De Hoge Kouter is in volle transitie; de moestuin krijgt nieuwe serres en wordt opengesteld voor alle leerlingen als groene rust- en speelzone. Als kers op de taart zal DURF2030 De Hoge Kouter ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van een natuurwinkeltje tussen de serre, moestuin en pluktuin, dat volledig door de leerlingen gerund zal worden. Voor de bouw van de serre werken ze samen met VZW Vonck, een kunstcollectief uit Kortrijk die werkt met vrijwilligers met een beperking. Verder zal het winkeltje zo zelfvoorzienend mogelijk gemaakt worden met zonnepanelen en aansluiting op de regenwaterput.

Een project om naar uit te kijken dus! 

Partners: MOS Vlaanderen, ACD serres, Waak, VZW Vonck