31-03-2023

SDG Action Festival in Kortrijk op 24 april

Lig jij wakker over de toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen? Kom af naar het SDG Action Festival, een parcours van 22 evenementen in Kortrijk rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. 

Het doel van het festival is om bewustzijn te creëren rondom de 17 Sustainable Developement Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen gaan van het komaf maken met armoede, het aanpakken van klimaatverandering en  gendergelijkheid tot het stimuleren van verantwoorde consumptie en productie. Het festival heeft als doel om de Kortrijkzanen te overtuigen van de waarde van deze doelstellingen en hen aan te moedigen om bij te dragen aan het behalen van de SDG's.

Het SDG Action Festival wordt georganiseerd door VIVES eventmanagement in samenwerking met internationale partners en verschillende organisaties. Tijdens het festival worden er korte, opvallende acties georganiseerd op drukbezochte plekken in de stad. Deze acties zullen de voorbijgangers doen opschrikken uit hun dagdroom, gedachtegang, haast en spoed.

Meer dan 130 studenten van vijf internationale universiteiten werkten samen 22 evenementen uit in Kortrijk. Aangezien heel wat organisaties in de regio al jarenlang strijden voor bepaalde van deze goals, werken de gemengde internationale studententeams verrassende concepten uit die telkens zo’n organisatie en de SDG’s in de kijker plaatsen.

Deelnemende organisaties

De deelnemende organisaties zijn onder andere Stad Kortrijk, Durf2030, Amnesty International Kortrijk, Natuurkoepel (Natuurpunt), Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk, Inclusieve jeugdbeweging Bazart, Reveil, Magnolia's Creatief Collectief en Refu Interim.

Meer info en programma

Laat u door de enthousiaste studenten leiden doorheen dit opmerkelijk parcours. Stap mee in onverwachte uitdagingen en ontdek Kortrijk tijdens het SDG Action Festival!