Persmoment LUX IS KUNST

07-03-2022

Het LUX festival Rollegem kon de voorbije twee jaar niet plaatsvinden door corona. Daarom startte het LUX-team met hulp van DURF2030 het kunsttraject LUX IS KUNST op, dat nu zijn ontknoping kent. We nodigen jullie dan ook graag uit op zaterdag 12 maart om 14 uur op de Grote Markt van Kortrijk.

Wat is LUX IS KUNST?

Het project kadert in het traject DURF 2030 van Stad Kortrijk. LUX IS KUNST liet 10 reuzegrote letters maken in ijzer en trok daar dan mee naar 10 basisscholen in Kortrijk. We zijn blij én trots dat er een basisschool in elke deelgemeente van Kortrijk deelnam, net als enkele scholen in Kortrijk zelf.

In elke school ging er een klas onder begeleiding van een kunstenaar aan de slag met de letter. Samen dachten ze een concept uit en werkten voornamelijk met recuperatiematerialen. Het resultaat van enkele maanden hard werken zijn 10 kunstparels, waarbij enkele letters met de huidige oorlog te maken hebben.

WIE KOMT NAAR HET PERSMOMENT?

Op de Grote Markt zullen de 10 letters voor het eerst samen te zien zijn. Ook de kunstenaars zullen aanwezig zijn én de leerlingen en leerkrachten die deelnamen, zijn ook uitgenodigd. Tot slot zal ook DURF 2030 present tekenen, net als enkele Kortrijkse politici. Daarnaast is iedereen die de grote ontknoping van LUX IS KUNST wil bezichtigen welkom! 

Tot dan!