DURFBAR als hoofdkwartier van DURF WERKT

07-07-2022

DURFBAR, de horecaplek op de site van Broelkaai 6 in Kortrijk, wil niet alleen het ankerpunt voor de activiteiten van DURF2030 zijn, maar ook een plek waar iedereen kan komen relaxen, werken of ontmoeten.

Aan de vooravond van Sinksen22 ging DURFBAR van start en kon het brede publiek al kennis maken met de vrije sfeer die er hangt. Angelina Toemasian, het nieuwe gezicht van DURFBAR, wil er vooral een plek van maken waar iedereen zich welkom voelt en waar nieuwe connecties en ontmoetingen kunnen ontstaan.

DURFBAR is ook het ankerpunt voor alle activiteiten die uitgerold worden in het kader van DURF2030, het traject waarmee Kortrijk meedingt naar de erkenning als Europese Culturele Hoofdstad in 2030. De voorbije weken bedachten 45 mensen uit het onderwijs, cultuur, sociale sector, beleid en het bedrijfsleven 30 experimenten rond de toekomst van werk, het thema van DURF2030 voor de komende 2 jaar. Tijdens de zomer worden de concepten verder uitgediept tijdens online sessies waaraan iedereen kan deelnemen die interesse heeft om zich te engageren in het traject. Inschrijven kan via de website van DURF2030: https://www.durf2030.eu/event-list

Vanaf september zal DURFBAR 1 keer per maand dé plek zijn waar de durvers samen aan hun projecten werken, en waar ze kunnen deelnemen aan workshops, inspiratiesessies of debatten rond de toekomst van werk.

Naast de activiteiten van DURF2030, is DURFBAR vooral een plek waar het gezellig vertoeven is met vrienden, je kan er je boterhammetjes opeten op de middag of gezinnen kunnen hun kinderen laten ravotten in de afgesloten stadstuin.

Schepen van Cultuur Axel Ronse: “We streven naar een levendig, open huis waar de bar nieuwe ontmoetingen, samenwerkingen en inspirerende ideeën stimuleert!”

Met een parel van een plek staat DURFBAR open voor samenwerkingen met verenigingen, partners en lokale ondernemers en wordt de site verhuurd na de openingsuren (dinsdag t.e.m. vrijdag, telkens van 12u00 tot 19U00) en in het weekend. Zo zal het Regenboogcafé elke maand neerstrijken in de bar en vindt vanaf 19 augustus de Openluchtcinema van kunstencentrum BUDA plaats in de tuin.

Meer info