AHA! organiseert een nestig tuinfeest

20-03-2023

Academie Harelbeke Anders! heeft met het project NEST een belangrijke mijlpaal bereikt. Het project heeft als doel om mens en natuur te verbinden met elkaar en om van de binnentuin van de academie een groene ontmoetingsplaats te vormen voor en door de buurt. Daarnaast wil de academie inheemse dieren helpen aan een geschikte broedplaats. De academie voerde een succesvolle crowdfundingcampagne en haalde €2740 op. Dit bedrag werd aangevuld met €5000 uit het DURFFONDS. In het najaar startten de workshops met 184 deelnemers uit de buurt, maar ook studenten deden enthousiast mee.

NEST is dus niet alleen een groen project, maar ook een sociaal project. Door samen te creëren en te genieten van kunst en natuur, wil de academie de buurt verbinden en iedereen de kans geven om in contact te komen met cultuur en kunsteducatie. Het project is dan ook ontstaan door de heraanleg van de binnenplaats, waardoor de academie en de buurt een nieuwe troef in handen hadden.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de financiële steun van donateurs en DURF2030, kon de academie maar liefst 15 workshops organiseren. Het doel van deze workshops was om de buurt te betrekken bij het project en mensen kennis te laten maken met de plek en werking van de academie. Het resultaat was indrukwekkend: er werden tientallen nestkastjes gemaakt die een thuis zullen bieden aan inheemse dieren.

Het project is een mooi voorbeeld van hoe kunst en natuur elkaar kunnen versterken en hoe een gemeenschap kan samenwerken aan een gezamenlijk doel.

Tuinfeest

Nu is het tijd voor de volgende stap: een groot tuinfeest waarbij de binnentuin van de academie officieel geopend zal worden. Het feest vindt plaats op zaterdag 1 april en iedereen is van harte welkom. Op het tuinfeest wordt de binnentuin officieel geopend en wordt de grote Nestinstallatie worden ingehuldigd. Deelnemers van de workshop kunnen ook hun kunstwerkje komen ophalen of aan de installatie bevestigen.

Je zal ook kunnen genieten van een art-markt met fantastische kunstwerken, kinderanimatie voor de kleintjes, taart en meer lekkers om je vingers bij af te likken. Als kers op de taart wordt het feest afgesloten met een optreden van Morphine Murphy en kun je heerlijk smullen van de foodtruck.

15.30 - 16.00: Officiële opening binnentuin voor mens en dier & inhuldiging van de moeder-nest-installatie

16.00 - 17.00: Receptie door Stad Harelbeke

16.00 - 20.00: Art-markt - kinderanimatie - taart en meer

18.00 - 20.00: Optreden van Morphine Murphy en foodtruck

Kom gezellig langs en geniet mee van de binnentuin van AHA!