NEST

AHA!

De Academie Harelbeke Anders (AHA!) is een academie voor beeldende kunst, gelegen in de wijk ‘het eiland’, en bezit een prachtige binnentuin. Een plek waar iedereen welkom zou moeten zijn om te genieten, te ontmoeten en op een ongedwongen manier bestuift te geraken met kunst.

Het project NEST werd geselecteerd voor de DURF2030 oproep "Dare To Care". De academie wil met de tuin inzetten op drie grote aspecten: ‘ecologie’, ‘buurtparticipatie’ en ‘het artistieke’. Om dit mogelijk te maken slaat AHA! de handen in elkaar met het SAMO, de jongerenwerking, de groendienst, kunstenaars en natuurdeskundigen. Samen zullen ze de buurtbewoners uitnodigen en warm maken om op een artistieke manier nestjes te maken voor onze inheemse vogelsoort en vleermuizen. Elke bezoeker zal via een workshop een nestje maken en meekrijgen naar huis om op te hangen in de thuisomgeving. In de tuin wordt een centrale installatie gebouwd al moederplaats. Een moeder-nest-plaats waar na afloop van het project de buurt kan naar terugkeren op een vrije ontspannen namiddag of naar een georganiseerde activiteiten / evenementen.

Naast dit grote project worden ook nog groene gevels voorzien waarbij de aangetrokken insecten als voeding dienen voor onze vogels.

Volg Academie Harelbeke Anders

Volg de ontwikkelingen rond de vogelnestjes van Academie Harelbeke Anders en blijf up-to-date via de facebookpagina of via de website