Mobiele Snoezelbox

Centrum Leren en Werken maakt mobiele snoezelboxen

Wat gaat ze doen? 

Leerlingen 3de graad verzorging en bedrijfsbeheer van het Centrum Leren en Werken maken een mobiele snoezelbox op vraag van jeugdbeweging Skiver in Lauwe die werkt met kinderen met een beperking. Met deze snoezelbox willen we deze pas opgestarte jeugdbeweging een extra duwtje geven. 

Hoe gaan ze te werk? 

Onze snoezelbox zal bestaan uit 9 mobiele boxen waarbij in elke box een bepaald zintuig centraal zal staan. Ook de buitenkant zal bekleed worden met snoezelmateriaal. Samen vormen de 9 boxen een puzzel waarbij het logo van Skiver te zien zal zijn. 

Met wie gaan ze te werk? 

We hebben reeds Villa Imagina bezocht en zullen nu bij hen workshops volgen. Daarnaast verzamelen we allerhande wegwerpmaterialen en zoeken we naar ideeën om onze boxen aantrekkelijk te maken. We hebben reeds enkele collega's warm gemaakt om deel uit te maken van ons project. Zo zullen zij instaan voor het schilderen van de boxen. 

Wat zijn ze nu aan het doen? 

De leerlingen zijn nu de snoezelmaterialen aan het maken. Zoals deze zakjes met droge materialen. De leerlingen vullen de zakjes met tal van verschillende materialen, zoals zang, rietjes, rijst..., leren werken met de naaimachine en stikken de zakjes dicht. 

snoezel     noezel     snoezeld     skivver   

                                               skiver     skiver

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: