Tuinesië: columbussen zonder bus

27/06/2022 20:00 - 21:50

Een avond met Laurens Verbeke.

Ondernemer, politicus, arbeider of kunstenaar… Laurens Verbeke roept iedereen op om de zonderzoeker (m/v/x) in zichzelf wakker te maken. Laurens is al jaren televisiemaker en ontwikkelde ondermeer de Columbus. Met een sjiekenbak vol onbekende bestemmingen wordt in dit reisprogramma het toeval aan het stuur gezet. 

Wie columbust, laat zijn doel los om zich vervolgens ten volle door de weg zelf te laten leiden. Het doelloze is van bij de start het doel. Dat maakt columbussen wonderlijk, want ook al kom je niet per se dichter bij je bestemming, het brengt je altijd dichter bij jezelf. Door van de platgetreden paden af te stappen, maak je je innerlijke kompas weer wakker.

De zonderzoeker verheft deze manier van reizen tot een manier van leven, denken en doen. Zonderzoeken is Columbussen zonder bus, wat ook de titel is van zijn boek dat Laurens een doolboek noemt. Het is een handleiding om de snelweg te vermijden en de routine los te laten via een route die liefst van al zodanig kronkelt dat het kriebelt. De ene na de andere bocht slingert ons de rijke omgeving in. Tot we er zelf een beetje van gaan draaien in ons hoofd. Duizeling wekken en verdwalen is de bedoeling van dit boek. Zo verschijnt het onbedoelde als een echte ontdekking en vinden we met wat geluk het onverwachte wonder. Want geluk komt altijd per ongeluk.

Word jij "zonderzoeker"?

Locatie: DURFBAR - Broelkaai 6, Kortrijk

Tickets: 5€

Inschrijven