DURF Werkhuis november

16/11/2022 17:00 - 20:00

Locatie: BK6 - Broelkaai 6, Kortrijk
Inschrijven: Gratis, maar inschrijven via het formulier hieronder

Geloof jij ook dat we in de toekomst anders gaan werken? Dat we anders kunnen omgaan met werk? DURF2030 biedt een experimenteerruimte waarbinnen mensen uit verschillende sectoren samen projecten uitwerken rond de toekomst van werk. 3 kunstenaars begeleiden dit proces en werken samen met de deelnemers een experimentvoorstel uit tegen eind 2022.  

Is een werkhuis iets voor jou?

 • Heb je zin om mensen te ontmoeten uit allerlei sectoren?
 • Zin om je verbeelding op volle toeren te laten draaien?
 • Ben je geprikkeld door het idee dat een kunstenaar de werksessie begeleidt?

Ja? Kies dan het concept waarover jij wilt meedenken:

 1. Giel Dedeurwaerder onderzoekt hoe we meer verbondenheid, engagement, begrip,... tussen collega's kunnen ontwikkelen?
  Giel zal de groep enkele interactieve opdrachten geven waarbij samenwerken centraal staat. We zullen dit doen aan de hand van verbale & non-verbale acties maar ook door elkaar beperkingen op te leggen. Help mee om te onderzoeken of begrip, engagement en verbondenheid een volgorde van opbouw kan hebben. Wat betekenen deze termen voor mensen die elkaar niet kennen i.p.v. collega’s. 
 2. Does Vandousselaere gaat aan de slag met het concept "Wat als je niet meer gaat werken om je huis af te betalen?"
  Hij neemt jullie mee voor een korte persoonlijke wandeling door Kortrijk waarbij we zoeken naar hoe een werkleven eruitziet dat zich vooral focust op onbekende ervaringen, dé ultieme bevrediging of een betere samenleving. Daarna gebruiken we inzichten uit de wandeling om ieder een persoonlijke diagnose te stellen; "Op welke vlakken heeft ons huis ons in zijn greep?".
 3. Hoe kunnen we productiviteit anders benaderen? (begeleid door An Verstraete)
  An ging tijdens het vorige werkhuis dieper in op haar artistiek locatie-project Holly werkt (Antwerpen, 2017), waarbij ze samen met kinderen een verlaten terrein inpalmde. Het plezier maar ook de concentratie, de schoonheid en het fysieke van de ingrepen op het terrein, bleek ook voor kinderen een vrijgeleide voor maatschappelijke discussie. Om dit echt te kunnen begrijpen, gaan we tijdens dit werkhuis naar zo’n plek zonder functie in de omgeving van BK6. Daar neemt An jullie verder mee in wat 'Holly produceert' kan worden: Samen bekijken we welke ingrepen we eventueel willen doen op de locatie, om zo een andere manier van productiviteit te ervaren en onderzoeken.

We starten om 17u en werken door tot 20u en heten jullie welkom op de eerste verdieping van Broelkaai 6. We voorzien voor alle deelnemers een lekkere veggie maaltijd! 

Deelname is gratis.