Connect to collect

Agath Desmet en Mika Van Itterbeek maken van kwetsbaarheid een normaliteit

Wat deden ze? 

Connect to Collect was een interactieve wandeling door Kortrijk, waarbij elk element een stopplaats had om stil te staan bij hoe we ons nu echt voelen en wat we echt denken. Om te ondervinden dat iedereen wel eens een oordeel heeft. Het doel van de wandeling was om stopplaatsen te installeren langs natuurelementen en partnerorganisaties die werken rond mentaal welzijn. Elke stop focuste op een andere kunstvorm en element. 
 
Het hoofdconcept van “Connect to Collect Through Nature” was het bewust maken dat iedereen (voor)oordelen heeft. De wandeling was open toegankelijk voor individuen aan de hand van QR-codes en begeleiding via (houten) borden. 

Op elk van de stopplaatsen was er een artistiek werk terug te vinden gecreëerd door Mika, Agath of hun achterban.

Op 1 oktober ging het project van start met een gezellige kick-off.

Mika en Agath aan het woord: 

Wat inspireerde Agath en Mika? Water. Aarde. Vuur. Lucht. 
De 4 natuurelementen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Water is sterk, krachtig of net rustig. Aarde geeft ons grounding en houdt ons in de realiteit. Lucht geeft ruimte en vrijheid om te zijn wie zijn. Vuur geeft ons warmte en moed in koude en donkere dagen. 

De elementen maken de natuur één. Ze geven mens en dier de mogelijkheid om te leven. Er is nood aan verbinding: met elkaar en met de natuur. We zijn allemaal opzoek naar manieren om onszelf uit te drukken door beeld, woorden of muziek. 

Via natuur en kunst kunnen we onze gedachten en gevoelens met anderen delen. 

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: