Connect to collect

Samen maken we kwetsbaarheid een normaliteit.

Agath Desmet en Mika Van Itterbeek gaan aan de slag met dit project.

Wat doen ze? 

Een interactieve wandeling door stad Kortrijk, waarbij elk element een stopplaats heeft om stil te staan bij hoe we ons nu echt voelen en wat we echt denken. Om te ondervinden dat iedereen wel eens een oordeel heeft. Het doel van de wandeling is om stopplaatsen te installeren langs natuurelementen en partnerorganisaties die werken rond mentaal welzijn. Elke stop focust op een andere kunstvorm en element. 
 
Het hoofdconcept van “Connect to Collect Through Nature” is het bewust maken dat iedereen (voor)oordelen heeft. De wandeling is open toegankelijk voor individuen aan de hand van QR-codes en begeleiding via (houten) borden. 

Op elk van de stopplaatsen zal er een artistiek werk terug te vinden zijn gecreëerd door Mika, Agath of hun achterban.  
 
De aftrap van hun project zal plaatsvinden op zaterdag 1 oktober om 16u in de Oranjerie van Broelkaai 6. Daarna kan iedereen de wandeling zelfstandig doen.

Schrijf je hier in voor 1 oktober:

Mika en Agath aan het woord: 

Wat inspireert Agath en Mika? Water. Aarde. Vuur. Lucht. 
De 4 natuurelementen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Water is sterk, krachtig of net rustig. Aarde geeft ons grounding en houdt ons in de realiteit. Lucht geeft ruimte en vrijheid om te zijn wie zijn. Vuur geeft ons warmte en moed in koude en donkere dagen. 
De elementen maken de natuur één. Ze geven mens en dier de mogelijkheid om te leven. Er is nood aan verbinding: met elkaar en met de natuur. We zijn allemaal opzoek naar manieren om onszelf uit te drukken door beeld, woorden of muziek. 
Via natuur en kunst kunnen we onze gedachten en gevoelens met anderen delen. 

 

Dit project kadert in het jongerenproject #Dienaamgaanzezelfwelbepalen.

Hoofdpartners: