Art in Exile

De corona lockdown heeft in velen van ons de kunstenaar naar boven gebracht. Op sociale media zagen we de meest prachtige werken voorbijkomen. Dit geldt ook voor twee groepen die het in het afgelopen jaar bijzonder zwaar hebben gehad: studenten gezondheidszorg en mensen in psychisch herstel. Met het project Art in Exile willen we hen een hart onder de riem steken. Wij willen hun werken verzamelen en publiek tentoonstellen in combinatie met het verhaal achter het kunstwerk. Verwacht een lach, een traan, en vele boeiende verhalen...

ART IN EXILE: DE TENTOONSTELLING

In het voorjaar willen we kunstwerken van twee getalenteerde en beproefde groepen samenbrengen en publiekelijk tentoonstellen: studenten gezondheidszorg en mensen in psychisch herstel. Meestal komen zij noodgedwongen in crisissituaties samen, ditmaal is creativiteit het gedeelde thema. We exposeren deze anonieme werken met een persoonlijke anekdote van de kunstenaar en hopen zo vonkjes van begrip en herkenning bij de bezoekers naar boven te brengen.

De werken en verhalen zullen gratis op verschillende locaties in Kortrijk en Ieper te zien zijn. In Kortrijk allereerst op de Vives campus gezondheidszorg en Café BK6, en in Ieper - locatie nog te bepalen. Na afloop van de tentoonstellingen komen de werken samen op het Art in Exile Instagram account.

HOE KAN IK HELPEN?

 

  • Geef ons een klein of groot financieel steuntje in de rug door het aankopen van een van onze super rewards via growfunding.be/artinexile

  • Door onze Facebook pagina en Instagram te volgen, onze posts te delen en de campagne te verspreiden onder al je vrienden en contacten!

  • Doneer een kunstwerk en jouw persoonlijk verhaal bij aan de tentoonstelling. We zijn op zoek naar poëzie, schilder- en tekenkunst, collage, fotografie, video en muziek. 

  • Werken kunnen op afspraak ingediend worden; in Kortrijk op Vives campus gezondheidszorg bij Veerle Demolder via veerle.demolder@vives.be. In Ieper kun je terecht op het kantoor van OMI – Organized met Iris bij Iris Turck op 0471 60 53 56.

    Indien je zelf niet tot bij ons kan komen organiseren we een rondje om werken op te halen, laat het ons gerust weten!

    Werken én anekdote kunnen ingediend worden t.e.m. 23 april 2021.

    Alvast grote dank en we zijn benieuwd!

Steun dit project

Contacteer Iris

De Durvers