ROPE12 op avontuur in Mijn Oogappelschool

Hallo iedereen, ik ben ROPE12 

Jullie kennen waarschijnlijk mijn grote broer ROPE van Ief Spincemaille. Toen hij op bezoek kwam in Kortrijk liet hij een klein stukje achter, dat ben ik: ROPE12.

De komende 3 weken verblijf ik in de methodeschool Mijn Oogappel in Kortrijk. Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat de komende 3 weken! Stay tuned en volg mijn avontuur op de sociale media van DURF2030.

Wil jij graag eens met ROPE12 op avontuur? Klik dan hier. 

"Opnieuw werd ik met open handen ontvangen door heel wat lieve leerlingen en leerkachten. De komende 3 weken verblijf ik in Mijn Oogappelschool in Kortrijk."

Er werd meteen creatief met mij aan de slag gegaan door de leerlingen van de 2e graad. Het doel van de les? Als groep een resultaat bereiken dat ze alleen niet zouden kunnen. De leerlingen kwamen op het leuke idee om iets 'onmogelijks' te filmen. "ROPE12 die uit zichzelf als een slang beweegt!" - zie hieronder het resultaat. 

Smokkelopdracht

De leerlingen van groep geel kregen de opdracht op mij te smokkelen van de ene naar de andere plaats, zonder dat de andere leerkrachten het opmerken. Samenwerken was een essentiële factor tijdens deze geheime missie. 

ROPE12- Stiepel 

Elke vriijdagmiddag stiepelen de leerlingen klas- en schooloverschrijdend voor een 50 tal minuutjes. Stiepelen staat voor stimulerend spelen waarbinnen iedere activiteit een leerfactor aanwezig is. Bij stiepelen staat het proces voorop: kinderen maken kennis, genieten, ervaren en exploreren. Het proces is belangrijker dan het product. 

Samen met meester David gingen de leerlingen creatief met mij aan de slag - zie hieronder het resultaat. 

Bewegend leren met ROPE12

Tijdens de rekenlessen van het 2e leerjaar werd ik ingezet voor het 'bewegend leren'. Zoals je kan zien werd ik gebruikt als steunmiddel terwijl de leerlingen de tafel van 10 luidkeels riepen. Het was een fantastische en leerrijke ervaring! 

ROPE12's laatste dag

Na een fantastische maand in Kortrijk neem ik afscheid van Mijn Oogappelschool. Op mijn laatste dag word ik nog eens flink gepoetst en namen we nog een groepsfoto. Ik zal jullie missen lieve vrienden en vriendinnen! 

Op naar het volgend avontuur!